Известие

Collapse
No announcement yet.

Alfa Romeo 147,1.9JTD-2002-въпрос

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Alfa Romeo 147,1.9JTD-2002-въпрос

Аз да си призная досега не съм карал алфа.предлагат ми да си купа една 147 1.9 2002,страшно добре изглежда колата-но лошото е че си нямам и ни най-малка представа за +/- и.Скъпа ли е за подръжка,(например колко пари са ремак,накладки,дискове и т.н),заслужава ли си колата.Много ви моля да ми помогнете,защото знаете че продавача винаги ще каже че всичко е ок,а пък не винаги е тека,затова вие като много по добре запознати с алфите,смятам че най-добре можете да ми помогнете!!!

Много ви благодаря предварително!!!!

147 по двигатели и ходова част е като 156,така че четеш във форума за 156 и си правиш сметка.Само визията е различна.
    TIPO 2.0 91g.
    PUNTO 1.2 04 g.
    156 1.8 TS 00g

Comment

благодаря ти много.да ти кажа честно,от всичко което прочетох,разбрах 4е алфата попринцип има доста проблеми с скърцането на различни места в купето,и извън него!!!

Comment

То на тия години и с тия разбити пътища коя ли кола няма да се разскърца... Аз като карам на хубав асфалт не ми тропа нищо. От личен опит мога да ти кажа, че и нова кола на 140к километра се разскърцва по тези пътища!
        М/у другото ако имаш средства да си купиш 147 , то ще имаш и за резервни части
        145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Много си прав за средствата,но все пак и аз като всеки които си купува кола на стара,неискам да влизам от самото начало по сервизите!!!

Иначе вчера видях колата,излгежда страхотно.С бежав плуш,дизела и се стори малко шумен(сравнявам го с моита кола 2.0HDI-citroen),но предполагам че като загрее ще се кротне малко!!!

Другото нещо което много ме претеснява,е цената на тази кола.Значи нма горубляне е,и е с 10аирбега,с климатик,автопилот абе доста екстри,внасяна е от Италия и цената и е 12.300лв.Като погледнах ж mobile.bg ,следващият дизел струва 15000.
          Аз не разбирам много много от коли,обаче тази разлика ми се вижда доста голяма.Претесняваме дали не е имала някав много сериозен удар,и тука да са я понаправили и тека.А и другото.Ако е имало удар,и е правена,как мога да разбера дали работатат всичките 10аирбега.Предполагам че на диагностиката няма да ми го покаже!Да не се окаже примерно че от 10 работят само 2.

Вобще вие какво бихте ми препорачали,да направа с тази кола,дали наистина имам основания да се притеснявам,все пак парите не са малко???

Благодаря ви отново

Comment

аз в БГ много рядко съм виждал Алфа която да не е удряна да се продава....особено на Горубляне.
            sigpic
            Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
            " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
            "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

jijinofear не се притеснявай ако колата е пребоядисвана примерно. Ако е направена както трябва да не ти дреме. Ако вече има криви греди става по-сложно. Гледай вратите как се затварят, фугите дали са равни, дали страничните стъкла са оригинални(ако случайно е въртяна по таван). Те и по-сериозно блъснатите коли ги изправят и стават супер.Може би цялостната устойчивост на купето се нарушава...
              Ако си намериш Алфа с оригинална боя, то най-вероятно ще е с доста забележки по нея
              145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Колега, ако си в София можеш да ми звъннеш да дойда да вида какво си си харесал....

Дори от много лек удар последствията може да са тежки....визирам електрониката на колата.

На горубляне правят такива номера, че ще ти падне шапката....
                sigpic
                Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
                " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
                "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

цената е идеална, дори да е удряна, ако няма усукване по купето според мен не е проблем.
                  за скърцането на тапицериите - при този модел нещата са доста по-добре от 145-цата. в моята за сега нищо не скърца
                  мисля 4е ако има гърмян аирбаг това ще се види на комп. диагностика, така 4е не ти пречи да минеш една за твое спокойствие
                  Alfa Romeo Crosswagon Q4 ex ones: Alfa Romeo 166TS, Alfa Romeo 147 1.9JTD & 145 1,6 boxer

Comment

Отказах се от Алфата.Има много лош 4елен удар,с изместена дори носеща греда,сега коато поогледах разбрах за каква става въпрос.Ясно беше че нещо ще и има на тая кола,за тия пари.
                    Благодаря много на всички,които се опитахте да ми помогнете:0

Сега на дневен ред ,стои това,дали да си купа същата бензинова,и да и сложа една газова уредба!!!Малко се претеснявам принципно с тая газ,ама съм сигорен 4е бензиновата много ще ми харчи.Аз досега само дизели карам!
                    Иначе проато този модел на Алфа е ужасно красив!!!Италянците си знаят работата

Comment

не е ли по-добре да продължиш да търсиш дизелова?
                      тук във форума има хора, които внасят коли, може някой да ти предложи нещо смислено?
                      '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
                      '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
                      '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

без да обиждам някои,всички които внасят коли,ги внасят ударени,и то доста сериозно,просто защото само тека имат някакав кяр от цялата работа,за тожа се замислям дали да не си внеса аз от някаде една кола,да знам поне че това което съм купил е текава каквото сум го видял!!!

Comment

Първоначално публикувано от jijinofear
                          Отказах се от Алфата.Има много лош 4елен удар,с изместена дори носеща греда,сега коато поогледах разбрах за каква става въпрос.Ясно беше че нещо ще и има на тая кола,за тия пари.
                          Благодаря много на всички,които се опитахте да ми помогнете:0

Сега на дневен ред ,стои това,дали да си купа същата бензинова,и да и сложа една газова уредба!!!Малко се претеснявам принципно с тая газ,ама съм сигорен 4е бензиновата много ще ми харчи.Аз досега само дизели карам!
                          Иначе проато този модел на Алфа е ужасно красив!!!Италянците си знаят работата
                          багажника на 147-цата е малък и ако сложиш газовата бутилка нищо няма да остане.... +това алфа на газ на мен ли4но ми е малко странно. по-добре дизел успех в търсенето
                          Alfa Romeo Crosswagon Q4 ex ones: Alfa Romeo 166TS, Alfa Romeo 147 1.9JTD & 145 1,6 boxer

Comment

Working...
                          X